×

Varningsmeddelande

Detta formulär är stängt för nya inlägg.

Välkomna till hönskooperativet Agda

Den 24 september kl 13.00-15.00 åker vi igen till Hönskooperativet Agda. Vi kan erbjuda er att vara med av skötsel av höns, hönshus och hönsgård. Mata och prata med våra hönor. Vi kan också anordna en poängpromenad i området där ni kan se, fler hönor, ankor, biodling, på- fåglar mm. Sist men inte minst finns det en massa odlingslotter. I närheten av vårt hus (som är ett gammalt duvslag) finns en grillplats som en av närområdets skolor har gjort i ordning. Där finns möjligheter att grilla. I hönshuset och i hönsgården kan vi vara max 4 inne och 4 i hönsgården, åt gången. Detta för att det inte ska bli för oroligt för hönsen och att barnen ska få ut något av det. Några av hönsen är ganska tama och går att lyfta/bära. Barnen behöver ha oömma kläder på sig. Höns bajsar över allt så man får tänka på var man sätter fötterna.

Höns älskar majs, blomkål, blast mm. Om barnen vill ta med något att charma hönsen med. En uppgift innan kan vara att slå på nätet om vad de gillar att äta och vad som är bra för dem att äta. Vi har en blandning av hönsraser, Brahma, Silkeshöns, Kochin, Isbar och Lohman. Äggen har olika färger, vita, bruna, gröna och beiga/ ljusrosa. Vi har 14 andelar i vårt kooperativ, det innebär att varje andel har en skötseldag/14 dagar.

Hitta dit
Till hönskooperativet Agda kan man ta sig på flera sätt Lättast att ta spårvagn och åka till Jaegerdorfsplatsen eller Vagnhallarna. Promenera upp för backen (Karl Johansgatan) och ta till höger på Otterklintsvägen. I korsningen står det skyltar Sjöbergens koloniområde. Ni följer vägen och går under två viadukter. När man har gått under den andra  viadukten, följer ni vägen åt vänster. (När ni precis har tagit er under den andra viadukten finns det en P-plats. Lättast att parkera där om man kör bil.) Strax har man koloniområde på vänstersidan och djurgårdar på högersidan. Ni kommer fram till Gubbtorget, gå förbi och tar till hö- ger på Kärringränd. Följ denna och håll till vänster så kommer ni upp till en parkeringsplats. Där står det skyltar Hönskooperativ. Följ stigen så kommer ni fram till en skylt där det står Hönskooperativet Agda på. Gå upp på berget och där ligger vårt hus som är vitt och rött.

Ta med medhavd matsäck.

Marianne Tovesson
Tel 0707-85 29 63

Datum: 
söndagen den 24 september 2017 13:00
Arrangör: 
Göteborgs Diabetesförening
Plats: 
Hönskooperativet Agda i Sjöbergen
Anmälan senast: 
onsdagen den 20 september 2017 23:59
Anmälningsinformation: 
Var vänliga boka in er genom fylla i formuläret nedan eller ringa till kansliet 031-711 69 54.